Höst, Horoskop och Vasa

Hej på er! Hösten fortsätter och ja älskar det. Jag älskar att de har blivit kallare så man kan börja ha tjockare jackor och mera kläder i överlag. Hösten måste nog ändå vara den mysigaste årstiden, med alla färger ute i träden, mysbelysning som man kan sätta upp i rummet när det är mörkare, ja har runt heela rummet så lampor och de är de mysigaste som finns. Och sen bara allt annat med hösten också, att dricka te och sitta inne framför en film och bara mysa, man måste ju bara äälska hösten.

Såndär random nu bara så tänkte jag berätta att jag har typ alrig varit sån som läser horoskop men ja läste mitt nu för en liten stund sen för denna månad och de stämmer ju ganska bra enligt hur läget är just nu, ganska sjukt ändå. Kommer int riktigt gå in på vad allt de nu stog men iaf stog det att oktober är en ny start för mig och mycket positivt kommer hända och kan nog säga att ingen sådär stor negativt sak har hänt ennu iaf. Sen i skolan idag läste vi lite om kärlekslivets horoskop får denna månad också och de var nog mest att ja inte ska ta några chanser och bara ligga lågt så kanske man ska göra de och försöka lita på de och se vad som händer.

Men sådär annars då. Jag har snart sytt färdigt min jacka i skolan. Den blir väl helt okej, jag är inte 100% nöjd men ja måste bara föröka tycka om den och använda den ändå. Portfolion går sådär känns lite som att ja är på ett ställe och trampar nu bara men ska försöka ta tag i det och försöka få det klart för vi ska ha gjort en presentation för den också.

Om ja ska säga hur jag mår så mår jag bra. Int någå speciellt, jag mår faktiskt väldigt bra fastän jag har några saker som ja kan bli lite stressad över när ja tänker på dem men annars bra. Ibland känns de bara som att när ska man få nånting bra tillbaka, eller sådär när man själv har gjort saker och ting men sen känns det som att man int får nånting tillbaka, ni kanske inte fattar alls vad jag menar nu men känner att jag inte vill gå in på detaljer nu. Men karma om man gör nått bra borde man ju få nått bra tillbaka, eller? De e bara några saker/personer som jag borde få ur min hjärna och sluta tänka på de för de kan få mig att må dåligt ibland och jag måste bara komma över de, men det är inte så lätt och det vet alla. Men sen är jag sådär att vaför klaga så mycket på sitt liv då man int gör nått åt de.

(bilden tagen från Pinterest)

Vi var till Vasa på studiebesök förra veckan. Först besökte vi Verket vilket är ett företag som säljer en massa olika produkter av olika försäljare som de har sytt och tillverkat själva, de har väldigt hållbara produkter och både barn och vuxen kläder samt olika posters och tygkassar och lite allt möjligt. Rekomenderar verkligen att åka in dit och ta en titt för butiken är hur mysig och fin som helst.

Vi fick även åka hem till Sandra som är co-founder för Voga styling och där berättade hon lite allt möjligt om företaget och om deras tjänster. Har lite planer att åka dit på praktik så får se hur det blir. Jag tycker att styling är jätte roligt och intressant och skulle vilja testa det lite mera. Men de e ju int den enda tjänsten de har de har jätte många olika så ja tycker att ni ska gå in och kolla på deras hemsida.

Måste bara rekomendera er att gå in och lyssna på en låt som ja har lite blandade känslor om, den är jätte konstig och jag har ingen aning vad de säger men den e så sjukt rolig man blir bara jätte glad av den, okej den är säkert nu int för alla men testa lyssna på den iaf. - Zyn Zyn- Bolat Nurimov

Men nästa vecka är det ju äntligen höstlov fast ja kommer nog int vara ledig nå mycke för jobbar alla dagar förutom fredag. Men känner att de e okej för att ja behöver pengarna och så skulle jag ändå ha jätte tråkit att bara vara hemma så lika bra då att jag far å jobba. Sen dedär med att vara en vecka från Kia får vi ju se hur de går, känns liksom lite som att vie sådär nykära och vill typ bara hänga helatiden, vie liksom så lika så de e så enkelt me allt, vad ska ja göra utan henne sen när vi slutar skolan ja vill inte enns tänka på de.

11.10.2018 kl. 19:22

Bucketlist

Hej på er! ja hittade en lista på nätet för ganska länge sedan som ja sparade till ett tillfälle som dehär då ja int riktigt vet vad ja ska skriva om.

Hit vill jag resa:

Jag har ganska många ställen ja vill resa till men jag har nog alltid velat åka till Grekland, ni vet där de har vita hus överallt,  vet inte varför men de ser bara så mysigt tänk bara att åka dit med nån person man gillar extra mycket. Sen Paris är ju även ett ställe ja vill besöka nångång i mitt liv, helst typ nu. Jag och Kia ska nog åka dit nångång för de har vi redan typ planerat, så de så!

Det här vill jag äta:

Såndär rullad glass som de kan sälja på olika marknader ibland ni har säkert sett på youtube där de gör såna. Jag åt de i kokkola i sommar och de va den godaste glassen ja nånsin har ätit.

En artist jag vill se live:

Ed Sheeran känns som att de skulle va en rolig upplevelse, lyssnar nog int så jätte mycke på han men kan ändå många av han låtar, sen har ja typ alltid förr velat se One direction tänk om de skulle ha en till konsert, vilken throwback de sku vara, jaa ja var som alla andra tjejer och äälskade dom så kan ju jätte många av deras låtar. Och Beyonce för hon har jätte snygga framträdanden så de sku vara lite grl pwr fast ja inte lyssnar på hennes låtar. Har nog många andra också säkert men kommer int på nån just nu. Och jaa Shawn Mendes ofc.

Det här vill jag uppleva:

Att känna att ja har lyckats med mitt liv, att ja är nöjd över mitt jobb och att ja bara är nöjd och älskar allt i mitt liv. Ja vill ha ett jobb ja älskar och de ska vara nått ja tycker om att göra, vet int ännu vad det är men ja är ju bara 18 än så ja hinner nog hitta det rätta. Ja vill ha en egen familj, barn och ett hem.

Ett språk jag vill lära mig:

Jag har alltid tyckt att franska är ett jätte fint språk så de skulle ja vilja lära mej men tror nog int ja kommer ta tag i de. Sen spanska är ju också ett jätte "coolt" språk, skrev coolt för att ja vet int riktigt hur ja ska förklara hur ja känner men har alltid tyckt att de e coolt när de pratar spanska i filmer.

En sport jag vill prova på:

Att surfa, om de nu är en sport. Men ja har kollat på några filmer där de surfar och de ser såå roligt ut men tror ju int ja sku våga riktigt men ändå. Soul surfer är en bra film om ni inte har sett den.

Här vill jag bo:

Jag har nog int riktigt nått ställe som ja verkligen skulle vilja bo på, men ja tror int ja skulle kunna bo i nån stor stad, de skulle vara kul men de e nog för mycke folk för en som mej som bor på landet.

Den här boken vill jag läsa:

Har nog ingen som ja riktigt vill läsa, men ja har börjat läsa "så lärde jag mig att älska min kropp" av Linda-Marie Nilsson och de sidor jag har läst var jättebra så ja ska läsa klart den boken.

En utmaning jag ska klara:

Att ta mera plats, ja kan ha ganska svårt att verkligen säga som ja tycker ibland så ja vill bli bättre på de. Och bara prata mer, bli mer social, för ja e ganska blyg av mig speciellt med nya människor men ja vill bli bättre på att prata med människor och träffa nya människor.

Ett äventyr som jag vill vara med om:

Att fara å tälta i skogen en sommarkväll och bara ha de mysigt.

Det här vill jag äga:

Kommer faktiskt int på nått just nu. Men ett hus vill man väl alltid ha.

Ett jobb jag vill prova på:

Stylist, de sku va jätte kul. Och sen typ visualist. Och att jobba för en tidning sku å vara intressant, int då nån öt eller nåt utan en modetidning som tex Elle.

Ett mål med min hälsa:

Jag vill bara känna att ja mår bra, vilket ja gör nu för de mesta, ja har inga krav på att ja måste vara smal och ha en vältränad kropp för ja trivs bra med min kropp nu. Och ja gör inte riktigt nått åt de heller, alltså tränar eller nått så ja får ju inte klaga på min kropp då heller.

En person jag vill träffa:

Öhm ingen aning faktiskt, kommer verkligen inte på nån nu.

En restaurang jag vill äta på:

Pinchos ser ju ganska bra ut av vad ja sett på youtube videos

En känsla jag vill få känna:

Riktigt äkta kärlek. Liksom med en pojkvän. Bara att få känna att man älskar nån så mycket och att den älskar en lika mycket. Cheesy javet.

Det här vill jag skapa:

De sku vara jätte roligt att skapa en egen klädkollektion. Tänk bara att få designa allt själv i sin egen stil som man tycker e snyggt, de eju drömmen!

 

01.10.2018 kl. 17:55

Ekenäs

Hej på er! precis idag är det exakt 3 månader till jul, helt sjukt, vart springer tiden iväg? Denna vecka har gått snabbt också som alla andra men ja har ändå gjort mycket och tänkte skriva lite om liten resa som skedde under veckan.

20.9 kl 8.07 satte vi oss på tåget påväg mot Ekenäs, Kia och jag. Vi tog tåget till Pasila och sen tog vi ett tåg till Karis och ennu ett tåg till Ekenäs därifrån. Väl framme Ekenäs var vi tvugna att vänta på en buss i lite mer än en timme. Men sen kom vi äntligen fram till Kias helt sluta efter redan och vårt tunga bagage, ja e heltklart inte så bra på att packa lätt.

Men vi var hemma en stund och vilade upp oss och sen åkte vi in till Ekenäs för att gå i lite butiker och för att sitta på café såklart. Ja hittade sådär spontant en ryggsäck vid en skobutik men de var nog ett av mina bästa köp nånsin, supernöjjd! sen åkte vi även å titta på marknaden lite men köpte inte nåt annat än lite mat. Vi åkte hem ganska tidigt och kolla Harry Potter och åt lite gott, orkade bara genom halva filmen och sen somnade jag.

21.9 kl 8.47- Morgonmål

11.30 tog cyklarna och cyklade till Kias frisör som var ganska nära.

13.25 Satte vi oss vid ett café där vi drack världens sötaste kakao och de va int så jätte gott, de blev bara för mycke.

13.55 påbörjade vi vår låånga promenad runt Ramsholmen

15.30 satte oss på café igen för en kopp te.

17.00 åkte till markanaden igen.

20.22 åkte i parishjulet på tivolit på marknaden, var livrädd och trodde ja skulle dö, ja är så sjukt höjdrädd och de blåste ännutill jätte mycke så ni kan ju bara tänka er. Men sjukt stolt är ja att ja vågade.

21.00 Hemma hos Kia igen och vi somnade jätte fort för vi båda var så trötta efter dagen.

20 760 steg hade ja den dagen så mycket gick vi plus att vi cyklade också. Och låt mej nämna att ja e jätte förkyld.

22.6 Var till Högholmen och kolla på djur. Vi hade tänkt åka med ett tåg som for kl 8 men vi somnade om för de regnade och då tog vi en buss från Karis senare minns ju int exakt vilken tid men minns iaf att vi var tvugna att halvt springa med en pizzabit i handen till salutorget för att hinna med båten till Högholmen (och ja kan ju säga att folk kollade ju på oss för vi såg säkert ut som galningar då vi kom där med en pizzabit halvspringades på Helsingfors gator.) Men de var så värt för ja fick ju äntligen se tigrar och hjälp va de är mäktiga och stora. Vi såg även kameler och har aldrig tänkt att de är sådär stora så fick lite av en chock. Vi såg ju även en massa andra djur men häftigaste var ju nog tigrarna, aporna och snöleoparden.

När vi kom hem åt vi tacos och sen kollade vi Harry Potter igen och orkade faktiskt hålla mej vaken genom hela.

23.6 reste från kl 10.30-18.30 och var ju helt slut när ja kom hem för de var ju en så sjukt lång resa. Meen när ja kom hem hade ju Mimmi fått ungar under min säng igen men denna gång så överlevde ingen, de var 4st och en dog ikväll men vi gissar att de är för tidigt födda för de var jätte småa.

Men nu är de måndag och en ny vecka, De har hunnit bli jätte kallt så får ta fram halsduken. Jag har int planerat nått extra denna vecka förutom på fredag får vi jobba hemifrån så tänkte åka till Kias och jobba på portfolio för man får gjort mera när man inte är hemma. Men ni får ha de så bra så ses vi!

 

 

 

 

 

24.09.2018 kl. 21:42

Helsingfors och skolan

Hej på er! Hoppas ni har de bra, själv sitter jag i sängen framför datorn men stegring så får se om ja är hemma imorgon å tar de lugnt före ekenäs resan på torsdag. Men såhär annars är de väl ändå bra med mej skolan går helt okej fastän ja min motivation kanke int är på topp men ja är super exalterad för Ekenäs resan men Kia, de ska bli så skönt att bara komma iväg bara vi två vi har planerat lita att åka in till Högholmen en dag och kolla på djur framförallt tigrar, å ja ääälskar tigrar och ja har int heller sett en irl så de ska bli svin kul. Men de kommer nog ett blogginlägg om det senare också.

I fredas var vi till Helsingfors från skolan på Habitare mässan som va en inredningsmässa. Vi åkte med interiörsassistenterna och modeassistenterna så de var därför vi åkte dit. Mässan var nog ganska inspirerande fastän man mest kanske ville ut i Helsingfors och gå i stan istället men ja fick några bra bilder därifrån iaf.

Vi var 4 st var där ca en timme och sen tog vi tåget in till helsingfors för tyginköp, lite shopping och mat förstås. Vi var till ett lunchställe (minns inte vad den heter) som hade buffé med asiatisk, italiensk och lite allt möjligt och ja kan ju säga att ja var väldigt mätt efter det. Jag hittade också tyg till min kappa vid eurokangas och de var även ganska billigt för att vara ull och mohair blandning de var 20€/m. Sen köpte ja int nå mycke mer bara en stor té mugg från indiska, eller de e ju int så bara de var nog ett av mina bästa köp nånsin och så köpte jag några kort från mässan som var jättefina!

Sen skolan går heltokej ja har börjat smått sy ihop jackan har int hunnit jätte långt ännu men ja har ju bara gjort på den 2 dagar. Men helt nöjd är jag hittills iaf så de e ju jätte bra! kommer säkert komma flera uppdateringar när ja har gjort mera på den. Jag har också suttit och funderat på portfolion idag, vad ja ska ha för tema och allt annat och de går faktiskt heltbra ja vet typ vad ja vill göra iaf så.

Låtar som går på repeat nu:

*Darkside- Alan Walker

*Supermarket Flower-Ed Sheeran

*What we got- Pontus

18.09.2018 kl. 20:53

Höst, Födelsedag och Skolfoto

Hej på er! Nu börjar de bli höst eller smått iaf. De blir en ganska sen höst detta år för de har varit typ 20 grader denna vecka och soligt och de e lite tråkigt, ja känner mej jätte redo för hösten och för att börja använda tjockare kläder och även min nya pälsjacka. Men hösten kommer väl när de är dags. Men nu tänkte ja skriva lite vad ja har gjort den senaste tiden för en hel del spännande saker har hänt.

25.8 firade jag veneziansk med E&R, vi var bara vid mitt och åt lite gott och sen åkte vi till larsmo och sitta ute på en bro och kolla på fyrverkerier en stund.

30.8 Min födelsedag! ja började dagen med att ha en timmes körlektion kl 7 och sen körde ja upp kl 8.00 och ja jag fick körkortet, så sjukt stolt! På lunchpausen i skolan åkte jag och Kia till roberts och köpte kaka (obligatoriskt att äta kaka då man fyller) och sen satte vi oss på terrassen i stan och mumsade i oss, fick även bästa presenten av henne, en kaffe mugg från roberts ;) Sen när ja kom hem så åt ja kaka igen haha.

2.8 En mysig söndag som kvällen tillbringades på bio med Kia. Vi kollade på Mamma Mia och ja rekommenderar verkligen den man ville bara hoppa upp och dansa och sjunga med. Sen säger vi ju int åt nån att ja spillde ut hälften av mina popcorn på golvet :)

3.8 Skolfotografering. Eftersom att de var sista året så tänkte vi att vi ville göra nått speciellt. Så temat var "beklädnads goes wild and crazy" wild and crazy är en sak som läraren brukar säga. Men iallafall så lånade vi overaller från maskin och metall och hade dom på oss och så hade vi ett måttband runt nacken. Vet inte riktigt hur vi kom på de för de kom nog bara sådär plötsligt att vi ska ha såna på oss. Jag och kia hade också på oss dem hela dagen för vi hade skakat hand på de vilket till först var lite "pinsamt" men sen gick det nog bra. Man måste bara bli van att folk kollar om man har på sej nått lite "annorlunda".

Nu sitter jag på Roberts igen (surprisesurprise) med Kia. Man får nästan alltid gjort mera när man är nån annastans än hemma. Har nog inte planerat nått denna vecka men nästa fredag ska vi till Helsingfors från skolan så då kommer säkert ett blogginlägg därifrån och sen veckan efter det planerar jag att fara hem med Kia till Ekenäs och spendera helgen där. Men ha det bra så ses vi!

05.09.2018 kl. 19:19

Höstlistan

Vad är dina mål i höst?

Har nog inte några mål men att få klar jackan i skolan och bli nöjd med den och även bli nöjd med portfolion. Sen vill jag också få min rygg i skick, ja har haft problem med den nu i typ ett halvt år pga när ja trillade i vintras ur bussen och slog i svanskotan i trappsteget och ja det tog så ont som de låter. Så efter de så har ja haft ont i ryggen från och till och har int vari och visa den åt nån eller frågat om råd tills nu. Jag var i till hälsovårdaren förra veckan men hon sa att ja ska stretcha den men neej, då ja kom hem och skulle plocka upp nått från golvet brakade till igen i den och dit for mitt humör den dagen. När de händer har ja väldigt svårt att sitta och också gå, de tar som sjukt att böja sig 5 cm framåt och sen får ja också tungt att andas. Meen ja var idag igen och ska få en tid till fysioterapi så får vi hoppas att de kan göra nått åt den.

Vad ser du mest fram emot?

Att sitta inne på mörka regniga kvällar i sängen under täcket och se nån bra film med bara mysiga lampor på. Men sen även att börja ha lite mera kläder på, stickade tröjjor och halsduk åh va ja saknar att ha halsduk de e mitt favorit "plagg" på hösten/vintern

Känner du dig klar med sommaren?

Både ja och nej. Nej för att sommaren är nog min favorit årstid nästan och de känns som att allt är bättre på sommaren. Och ja för att ja är ganska redo för sista året i skolan och nu får man vänta lite på vintern och hoppas på att det blir nån resa till Lappland eller nåt liknande.

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

Ja minns faktiskt inte så jätte mycket men jag hade börjat på 2:an och vi hade väl börjat planera London resan vilket var spännande.

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

5 år sedan då var ja 12 nästan 13 och ja minns verkligen inte vad ja höll på med då. Jag tror ja hade börjat i 7:an och gick där med min turkosa adidas axelväska (vilket typ alla hade den tiden, kanske inte turkos men axelväskor iallafall, minns att ja älskade den.) Men ja skulle minnas att de var en ganska bra höst, ny skola och människor.

Vad var bäst och sämst med sommaren?

De bästa var väl vädret, de var ju så sjukt bra väder hela sommaren okej kanske ja klagade på de ibland men ändå. Sen vet ja inte riktigt nått dåligt men typ bara att den gick så snabbt och att vi kanske inte gjorde så jätte mycket men så är de ju varje år, man planerar en lång lista med saker att göra men sen gör man typ inget. Men egentligen stör de mig inte så jätte mycket. Man måste bara uppskatta de småa sakerna också.

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?

Jag ska försöka läsa mera böcker. Läser allt för lite fast ja gillar att läsa.

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?

Köpte en såndär keps/hatt vet faktiskt int vad dom heter men ska försöka använda den nu i höst och så köpte jag även idag en pälsjacka från lindex som ja är jätte nöjd med så den kommer jag nog leva i när de blir kallare.

31.08.2018 kl. 18:25

Latest

Hejsan! hoppas ni har haft de bra sen senast! Själv har ja hunnit med mycket och tänkte berätta lite vad ja har gjort. Jag har hunnit åka till massören 2 gånger för ja har varit så spänd i axlarna så ja har haft jätte ofta huvudvärk pga det. Sen har jag hunnit göra en hel del med bilskolan, för ja fyller ju nämnligen nästa vecka så jag har haft en heldel körlektioner och även en teorilektion, sen har jag klarat teoriprovet vilket var en stor lättnad att inte behöva fundera på de nåmera. Igår var jag även till halkbanan och där tog jag även mörkerkörning i simulatorn vilket var ganska svårt för de var så stor skillnad med att köra med en riktig bil, för de var typ som att man spelade ett bilspel, men däremot halkbanan var väldigt kul, ja jag var väldigt nervös i början men de gick ändå helt okej eller först gick de nu kanske int så bra men sen i slutet gick de nog bättre och då blev de även roligare. Imorgon har ja körlektion och de kan även vara den sista om ja inte köper till nån till för ja ska köra upp nästa torsdag så får se hur de går i morgon. Och ja jag har även skaffat en bil, de var nog ett tag sen men ja är nöjd med den den är ju inte min dröm bil men den går framåt så de e väl huvudsaken sen är den ju lite av en sportbil så den går ju nog ganska snabbt, de finns saker att fixa på den som min storebror ska grejja på men annars är det nog bara att köra, ska bara fixa inredningen och radio och sen tona rutorna så blir de bra.

Sen har ja också börjat skolan, känns helt okej. Jag och Kia planerar lite på att åka utomlands på Lia för vi kommer ha de i mars i några veckor så de skulle bli ett väldigt roligt slut på sista skolåret. Sen de vi har börjat med nu är att sy en jacka/kappa eller vi har nog bara börjat med planeringen och börjat smått med mönstret för dedär med att få tag på tyg är ju ett ganska stort problem. Men ja hoppas att den kommer bli bra så jag får användning av den. Sen första dagen i skolan fick vi en uppgift att vi skulle fixa ihop ett collage och en outfit med temat Power. Bilden till vänster är mitt resultat och till höger ser ni ett collage med inspiration till jackan.

Jag var två dagar i skolan och sen på torsdag kväll åkte ja till Vasa med Ronja och Ellen för en övernattning i Ronjas lägenhet för klockan 9 på freda morgon åkte båten till Umeå. Vi hade ju planerat att åka under sommarlovet men de blev aldrig av pga jobb som kom emellan. Men hursomhells så åkte vi förra helgen till umeå och de var så skönt att komma iväg fastän ja fick problem i ryggen igen från i vintars när ja trillade från bussen å slog i svanskotan, borde åka och visa upp den och borde verkligen ta tag i de. Men vi var iallafall hela helgen där och for hem på söndag. Vi shoppade en heel del både kläder och skaer från ikea, alltså ikea är en sånhär butik/varuhus eller vad de nu e som man kanske inte alltid planerar att köpa nått men ändå plockar man på sej merochmer. Vi hade också mysigt på hotellet och de hade väldigt god frukort buffé och även middagsbuffén som ingick i priset, vi bodde på hotell björken, de var ett bra hotell kanske inte nått lyx men äntå bra pris och sen att middagen ingick var ju ett stort +. De mest spännande som hände var ju när vi vaknade tidigt på lördasmorgon av höga ljud av smällar och tutor av en bil som brann på parkeringen. Båten är ju inte de roligaste och inte heller när de blåste så mycke som de gjorde när vi var där för de gungade så sjukt mycket men de gick ju ändå bra. 

Musik: 

- Little do you know- Campsite Dream

- My soul is calling you- Tusse

- Bombadilla- The Main Level, Blvck O

- Feel the sun- FACES, Dayia

 

22.08.2018 kl. 19:40

Augusti och snart 18

Hej! Nu har en månad gått igen och snart är sommaren slut. Har lite blandade känslor med de. Tråkigt att sommaren tar slut men ändå lite kul att starta sista året i skolan, träffa Kia igen som jag inte har sett på hela sommaren, att ha på mej vanliga kläder och inte arbetskläder vilket jag typ har haft hela sommaren känns de som. Men tanken att de är sista året i skolan och att jag borde fundera lite på vad ja ska göra efter gör så att ja får lite ångest. Men känner att de kommer när de kommer orkar int riktigt me de nu.

Sen är de ju int alls länge tills ja fyller 18 och får körkort, Ja fyller 30 augusti. Jag har tagit 3 körlektioner och har nog en del kvar, ja sku säga att de går helt okej. Men ibland känner jag bara att ja inte orkar med bilskolan, att allt är så jobbigt och att ja bara vill sluta, egentligen vill ja ju inte de men de känns bara som att de e så mycket att göra och så borde ja boka teoriprovet så snart som möjligt men de kan ja ju inte för har int övat tillräckligt för att ja har glömt bort eller bara inte orkat. Men ja måste skärpa mej med de för ja vill ju ha körkort.

Sen de senaste dagarna har ja inte gjort så jätte mycket speciellt, köpt en ny klänning på rea som ja tycker jätte mycket om, städade mitt rum igår för ja köpte en del nya inredningssaker från jysk, åt frukost i sängen i morse och sen sist men inte minst var jag till skolparken i lördas med Ronja och kolla på Tungevaag & Raaban.

Någa låtar jag lyssnar på mycket just nu:

* Take me home- BUNT(Tungevaag & Raaban Remix)

* Cruise- Kygo

* All for love- Tungevaag & Raaban

Bilden tagen av William Tungevaag

04.08.2018 kl. 15:43

Sola, Simma och Jobba

 Hej på er! Känns som att ja skrivar att de var längesen i varje inlägg nu men vädret har varit på topp typ varjedag nu i 2 veckor eller mera så ja har typ bara inte kommit mej till att slänga upp nått inlägg. Vet kanske inte om mycket har hänt men jag har mest varit ute i solen och förstås jobbat. Kom på typ idag att de bara är 2 hela veckor kvar tills skolan börjar, helt sjukt hur snabbt de går. Men jag är iallafall lite taggad att komma tillbaka till skolan för sista året, min lite ångest får man ju när man börjar tänka på va man ska göra när man blir klar med skolan för jag har ingen aning. Men nu tänkte ja dela med mej av lite bilder av från senaste tiden.

15.6 Åkte till Lohtaja/ Ohtakari med familjen vi åkte först på Café till ett jätte mysigt ställe, de har lagat upp en gammal ladugård till ett jätte mysigt Café om ni nångång ocker till Ohtakari åk till Caféet också de e öppet på söndagar tror ja.

Efter de åkte vi till stranden och var där hela dan, Fast ja låg mest på stranden och åt chips för vattnet var iskallt.

16 och 17 juli bestod av jobb och sen spenderades kvällarna vid fäboda med Ellen och Ronja

20.6 Jobbade på dagen och kvällen tillbringades med Ellen och Ronja, vi körde runt och utforskade olika ställen som vi ganska ofta gör, väldigt mysigt, denna gån träffade vi också på en älg som vi försökte locka på vilket gick si sådär ;)

21.6 började dagen med att åka till Kokkola med E&R på lite shopping, de hade även nån matfestival där så vi åt världens godaste glass, sen på kvällen åkte vi till fäboda och simma en stund och sen satt vi bara och pratade och åt hela kvällen.

Ha de bra och njut av finvädret! Vi hörs ;)

 

25.07.2018 kl. 20:13

Midsommar, konfirmation och minigolf

Hejsan! Lite längesen nu igen men har haft jätte mycket på senaste tiden känns de som eller så har jag bara varit lite lat. Hade faktiskt tänkt att ja skulle blogga igår men de blev lite övertid på jobbet så ja kom hem typ halv 6 å då var ja så trött för kom hem kl 12 kvällen före så jag tänkte ja skulle ta en liten tupplur men vaknade visst lite efter 9 så dit for den kvällen. Men ja tänkte skriva lite om vad ja gjort på senaste tiden vet nu int om ni tycker de e intressant men ni får stå ut me de ändå ;)

21.6 Körde runt i stan med Ellen & Ronja och åkte till fiskehamnen och fotade den underbara himlen med regnbågen på ena sidan och den finaste och mäktigaste solnedgången på andra.

22.6 Midsommar, Firades vid Ronjas, vädret var kanske inte på topp men humöret var. Vi åt en hel del ofc men denna gång blev de mera frukter än sött. Sen sjöng vi en hel del singstar och hoppas ingen hörde oss för kan ju säga att ja är nog ingen bra sångare. Kvällen bestod då av mycket skratt och prat så de blev en mysig kväll!

27.6 Jobbade, sen åkte ja på en springtur för vädret var toppen och sen nån timme efter åkte ja på en cykeltur på några km med pappa och lillebror, har kommit fram till att jag borde köpa en egen cykel för de e så härligt att cykla.

30.6 Vaknade typ halv 11, åt, sen hjälpte ja till att städa lillasysters rum inför konfirmationen dan efter. Var även till Kokkola på en liten shoppingtur med Ellen & Ronja. Och på kvällen åkte vi till Fäboda en sväng men vi åkte hem ganska tidigt för E skulle jobba morgon den efter.

1.7 Min lillebror blev konfirmerad så vi hade fest åt hela tjocka släkten så de var ganska mycket att ställa före de kom, ja var tvugen att vara hemma å skära upp alla grönsaker när mamma o pappa for till kyrkan. Men de var en bra dag vi hade fint väder och god mat så stog mest i ett hörn och åt nått.

3.7 Satt vid bostadsmässområdet i kokkola med en kompis ja inte har träffat på länge och bara pratade om allt möjligt, sen kom några till och så åkte vi å spela minigolf vilket gick sådär inte jätte bra menade nog tappa tålamodet flera gånger men de var kul ändå! Sen hängde vi i kokkola resten av kvällen så kom hem typ kl 12 så de blev lite försent men bryr mej igentligen int för de var så kul att göra nått :)

 

05.07.2018 kl. 21:35

Tio saker som gör mej glad

Hejsan, nu tänte jag dela av mej av 10 saker som gör mej glad. Jag gör också detta för mej själv för att påminna mej om saker som gör mej glad. Just nu känns det som att jag inte kommer hitta hela 10 saker men när jag väl kommer igång tror jag att jag kan hitta tillochmed flera. Men vi börjar!

1. Katter, såklart vi har haft katt nu i lite mera än ett år och nu vill jag inte vara utan katt.

2. Bra musik kan få mej på så mycket bättre humör.

3. Att köpa nått nytt som jag har velat ha ett tag tex ett par skor eller nått liknande.

4. Mina vänner gör mej glad

5. Om det är bra väder ute blir man väl alltid lite gladare.

6. Att göra saker jag tycker om att göra, tex rita och pyssla ihop olika saker

7. Chips, jag blir typ alltid glad av chips, om du vill göra mej på bättre humör köp chips till mej.

8. Att bara få sitta själv och kolla serier eller film, eller bara att vara för mej själv. Jag gillar att vara för mej själv och bara göra som jag själv vill ibland.

9. När man vaknar på morgonen till lukten av nybaktbröd som mamma har bakat som ja får äta före jag åker till skolan/jobbet.

10. Lediga dagar från skolan eller jobbet.

Glad Midsommar på er alla! :)

 

 

 

21.06.2018 kl. 19:13

Jobb, Jobb och lite mera Jobb

Hej på er! Nu känns de som att de är jätte längesen jag har bloggat. Men jag har iallafall börjat jobba och de tar upp ganska mycket av ens tid av dagarna, jag är oftast helt slut efter jobbet speciellt när jag började 7 hela förra veckan. Men denna vecka har jag kvällsskift så börjar 3 så de är ändå lite bättre. På onsdag har jag även första körlektionen vilket är lite spännande, blir helt nervös nu när jag tänker på det. Men nu på senaste tiden har väl kanske inte så jätte mycket hänt. Jag har varit till Kokkola med mamma på lite shopping, varit på promenad vid fäboda, Varit till fisketsnatt i Kållby vilket nästan har lite blivit en tradition, har varit dit nu varje år ganska många somrar i rad, sen har jag tagit första doppet för i år igår vid fammo och faffas villa, hade faktiskt glömt hur skönt de är att simma, när jag väl är i vattnet kan de vara svårt att få mej upp därifrån sen var jag också å ro med min lillebror, Jag har även hängt mycket med kattungarna, surprisesurprise men snart kommer de lämna oss och hitta nya hem och sen har jag ju såklart hängt med Ellen och Ronja på helgarna. Ska försöka blogga mera men när jag jobbar gör jag inte så jätte mycket men ska iaf försöka hitta nått att blogga om :) Ha en underbar fortsatt vecka!

Lite låtar jag lyssnar mycket på just nu:

Shotgun- George Ezra

La Cintura- Alvaro Soler

All for love- Tungevaag & Raaban

18.06.2018 kl. 13:53

Sommarlistan

1. Vilka tre saker börjar du tänka på när du hör ordet ”sommar”?

Sena sommarkvällar med vänner, sola och sen en massa god mat.
 

2. Kommer du jobba i sommar eller ha semester?

Jag kommer jobba nästan hela sommaren vid Snellmans
 

3. Vad gör du helst en ledig kväll?

De beror på om de är helg eller vardag. På vardagar är jag mest hemma och tar det lugnt speciellt efter jag har varit i jobb. Men på helgar är jag helst med Ellen och Ronja och hitta på olika äventyr.


 

4. Vad är enligt dig, den ultimata sommarmaten?

Grillat. Min familj har nog på grillen oftast flera dagar i veckan och de är nog bästa sommarmaten enligt mig.


5. Vad är ditt favorit ställe att vara på under sommaren?

Har nog inget favoritställe men nånstans nära vattnet eller sen hemma, för jag bor typ mitt på landet omringad av får och hästar och andra djur så de gillar jag.


6. Hur skulle den perfekta sommardagen se ut för dig?

Vakna ganska tidigt, äta en god frukost ute i solen, sätta mig i solen och läsa eller bara sola, äta grillat till lunch, åka nånstans nära havet/sjön och ha picknick med vänner och bara skratta och ha roligt hela kvällen. Har inte så mycket krav av sommaren och vill helst bara ta lungt och inte känna att jag måste göra nått, för på sommaren ska de inte finnas nå måsten.


7. Ett fint sommarminne?

De jag kommer på just nu är rippilägret vid pörkenäs sommaren 2015. Därifrån har jag ganska många minnen. Sen de olika kamping resorna jag har varit på tillsammans med min familj när jag var yngre. Vi var varje sommar till olika ställen runt i Finland och Sverige, tex Manamansalo, Piteå, Luleå och många andra ställen.


8. Finns det någon låt du förknippar med sommaren?

Har 2 låtar jag lyssnade jätte mycket på sommaren 2015 så dom påminner väldigt mycket om sommaren. Sen de låtar som spelas om och om igen på radio som jag lyssnar på i jobbet börjar ju också påminna om sommaren.

* Sun is shining- Axwell Ingrosso

* Shots & Squats- Vigiland

* Cool me down- Margret


9. Vad är fem saker du vill hinna göra i sommar?

* Åka till Umeå med Ronja och Ellen som vi har planerat

* Ta mycket bilder av allt, och sen göra ett foto album vilket jag borde göra oftare. Det är ju jätte enkelt och billigt att beställa efter bilder.

* Hänga mycket vid stranden och sola och simma

* Äta en massa god mat såklart

* HItta på olika äventyr och roadtrips med vänner

 

 

13.06.2018 kl. 19:37

Fredagen

Hejsan! Tänkte bjuda på lite bilder från fredagen som var en väldigt härlig dag. Dagen spenderades i stan med Kia som bestod av ett besök till skolan fastän vi hade fått sommarlov, typiskt oss är i skolan fast vi inte behöver, men iaf så hälsade vi på treorna för vi hade inte sett sem efter London resan, sen lunchade vi vid Roberts och fortsatte dagen med lite shopping och efter vi blev klar med shoppingen avslutade vi med glass.

På kvällen var jag med Ronja och Ellen som vanligt. Vi körde runt och utforskade Esse skogarna och stötte på 2 älgar, 1 rådjur och säkert 12 harar. Vet inte hur många timmar vi bara körde men de var jätte kul att hålla upp ögonen runt i skogarna efter olika vild djur.

03.06.2018 kl. 19:53

Sommarlov

 Hej! Hoppas ni har haft har det bra, det har jag iaf. Har nyss fått sommarlov vilket är väldigt skönt. Under dom senaste dagarna har jag hunnit sy upp 3 klänningar åt några som frågade, de gicke helt okej lite irriterad blev jag ibland men de gick nog ändå bra, sen har jag köpt ny telefon, haft sista teorilektionen i bilskolan, gjort en roadtrip till Replotbron med Ronja och Ellen, även stannat några gånger på hemresan och fotat solnedgången, varit till Kias och ätit pizza och fixa en present, druckit kaffe vid Roberts såklart och sen fått sommarlov.

Just nu håller jag på att beställa bilder för jag blev så inspirerad när jag och Kia gjorde ett fotoalbum om London till vår lärare. Så nu ska jag beställa en massa bilder för att kunna göra egna. Jag tycker så mycket mer om att ha bilder framför mig så man kan ta i dem istället för att ha dom på kameran eller telefon. Man glömmer så fort bort allt man har gjort men att ha ett fotoalbum som man kan kolla i ibland tycker jag är jätte bra.

Tycker att det är jätte svårt att komma på nått att skriva om här för gör typ samma sak varje dag. Nej men nu kom jag på att jag har ju också varit sista dagen vid lindex vilket är lite tråkigt men ändå ganska skönt. Som present fick jag välja en valfri produkt så jag valde en röd jeansjacka som ni säkert kommer få bild på nångång för kommer förmodligen använda den mycket nu i sommar. Har även gjort mitt andra yrkesprov, vilket var skyltfönstret. Jag fick tömma det, stryka alla kläder och sen lägga på kläder på alla dockor och göra layouten lite enligt ett papper för de har alltid några papper de följer när det gäller skyltningar. Det är för att alla lindex butiker ska ha samma skyltningar men sen brukar visualisten också ändra lite och byta ut vissa plagg. Här kommer lite bilder från Replot

Några låtar jag har gillat på senaste tiden:

Miracle-Shinedown

Fin- Kevin Boine

Tror du att han bryr sig- Benjamin Ingrosso, Felix Sandman

Du kommer ångra dethär- Uno Svenningsson

Youth- Shawn Mendes feat Khalid

Ha de bra! :)

30.05.2018 kl. 18:33

 

Mitt namn är Wilma

En 18 åring som blandannat är galen i skor, gillar katter (så förvänta er en del kattbilder), studerar sista året till klädsömmare, gillar även att gå på café och sen är jag bra på att spendera pengar, ja detta är jag! 

Här får ni läsa mycket om min vardag men även lite tankar och sånt.

 


Pinterest    Instagram       VSCO