Ekenäs

24.09.2018 kl. 21:42

Hej på er! precis idag är det exakt 3 månader till jul, helt sjukt, vart springer tiden iväg? Denna vecka har gått snabbt också som alla andra men ja har ändå gjort mycket och tänkte skriva lite om liten resa som skedde under veckan.

20.9 kl 8.07 satte vi oss på tåget påväg mot Ekenäs, Kia och jag. Vi tog tåget till Pasila och sen tog vi ett tåg till Karis och ennu ett tåg till Ekenäs därifrån. Väl framme Ekenäs var vi tvugna att vänta på en buss i lite mer än en timme. Men sen kom vi äntligen fram till Kias helt sluta efter redan och vårt tunga bagage, ja e heltklart inte så bra på att packa lätt.

Men vi var hemma en stund och vilade upp oss och sen åkte vi in till Ekenäs för att gå i lite butiker och för att sitta på café såklart. Ja hittade sådär spontant en ryggsäck vid en skobutik men de var nog ett av mina bästa köp nånsin, supernöjjd! sen åkte vi även å titta på marknaden lite men köpte inte nåt annat än lite mat. Vi åkte hem ganska tidigt och kolla Harry Potter och åt lite gott, orkade bara genom halva filmen och sen somnade jag.

21.9 kl 8.47- Morgonmål

11.30 tog cyklarna och cyklade till Kias frisör som var ganska nära.

13.25 Satte vi oss vid ett café där vi drack världens sötaste kakao och de va int så jätte gott, de blev bara för mycke.

13.55 påbörjade vi vår låånga promenad runt Ramsholmen

15.30 satte oss på café igen för en kopp te.

17.00 åkte till markanaden igen.

20.22 åkte i parishjulet på tivolit på marknaden, var livrädd och trodde ja skulle dö, ja är så sjukt höjdrädd och de blåste ännutill jätte mycke så ni kan ju bara tänka er. Men sjukt stolt är ja att ja vågade.

21.00 Hemma hos Kia igen och vi somnade jätte fort för vi båda var så trötta efter dagen.

20 760 steg hade ja den dagen så mycket gick vi plus att vi cyklade också. Och låt mej nämna att ja e jätte förkyld.

22.6 Var till Högholmen och kolla på djur. Vi hade tänkt åka med ett tåg som for kl 8 men vi somnade om för de regnade och då tog vi en buss från Karis senare minns ju int exakt vilken tid men minns iaf att vi var tvugna att halvt springa med en pizzabit i handen till salutorget för att hinna med båten till Högholmen (och ja kan ju säga att folk kollade ju på oss för vi såg säkert ut som galningar då vi kom där med en pizzabit halvspringades på Helsingfors gator.) Men de var så värt för ja fick ju äntligen se tigrar och hjälp va de är mäktiga och stora. Vi såg även kameler och har aldrig tänkt att de är sådär stora så fick lite av en chock. Vi såg ju även en massa andra djur men häftigaste var ju nog tigrarna, aporna och snöleoparden.

När vi kom hem åt vi tacos och sen kollade vi Harry Potter igen och orkade faktiskt hålla mej vaken genom hela.

23.6 reste från kl 10.30-18.30 och var ju helt slut när ja kom hem för de var ju en så sjukt lång resa. Meen när ja kom hem hade ju Mimmi fått ungar under min säng igen men denna gång så överlevde ingen, de var 4st och en dog ikväll men vi gissar att de är för tidigt födda för de var jätte småa.

Men nu är de måndag och en ny vecka, De har hunnit bli jätte kallt så får ta fram halsduken. Jag har int planerat nått extra denna vecka förutom på fredag får vi jobba hemifrån så tänkte åka till Kias och jobba på portfolio för man får gjort mera när man inte är hemma. Men ni får ha de så bra så ses vi!

 

 

 

 

 

Wilma Tupeli