En häst på rymmen

06.01.2019 kl. 21:12

Gokväll på er! Detta blir första inlägget 2019. Hoppas ni har haft det bra nu från början av året, själv har jag faktiskt haft det ganska bra, lite sådär ångest inför praktiken, skolan och vad jag ska göra när jag blir klar med skolan men måste bara tänka att vi tar det sen, det löser sig. Har ni några nyårslöften? jag har typ inga, jag har typ aldig haft nått heller för jag har bara känt att om man sen inte klarar av det så blir man så besviken. Okej visst, jag kanske nog vill börja träna mera (okej träna, mera kan vi skippa, för jag tränar ju typ aldrig). Men känns lite som att de flesta har såna löften: börja träna, äta nyttigare osv. Inte är det nå fel på det nej.

Jag har varit ledig hela veckan och ganska tråkigt men ganska skönt ändå, de fanns tillräckligt med folk i jobbet så kunde int fara. Men jag har hunnit fara till kokkola med mamma för att kolla in rean, testade på Pedrinas också för första gången och recomendrecomend, helt sjukt gott var det!

I fredas var grannens häst på vår gård 2 ggr, den hade smitit och stod och åt fågelfrön mitt på gräsmattan hos oss. Inte varje dag det händer kan man ju säga! Första gången kunde jag föra tillbaka den ganska lätt faktiskt och hann få tanken att "nej men va kul de sku vara att rida å ha en häst" men kan ju säga att den tanken försvann ju lite andra gången, för den var ju lite vildare då och sku lite bita en och sådär så kan nog helt ärligt säga att jag blev lite rädd, så ägarna fick komma å ta fast den. Och nu kanske ja ska tillägga att hästen är ju en ponny heter det väl, alltså en såndär liten, men de är ju ändå så tunga så om de knuffar till en så flyger man ju iväg typ. Och jag kan ju säga så att jag även var ganska tokig i hästar när jag var mindre och var ofta med min granne och kolla på tävlingar och sånt.

Ikväll var jag till Friends and Burgers på lite mat med Ellen och Ronja. Tänker faktiskt int säga hur ofta vi har varit nu på senaste tiden. Det finns jätte många bra matställen i Jakobstad och friends är nog ett av mina favorit ställen! I morgon börjar skolan igen, ganska taggad faktiskt. Vi börjar halv 12 så de blir morgonmål på kafe med Kia före så att vi kan prata om allt roligt som hänt nu sen senast så det kommer bli svinkul! Men vi säger gonatt här, Kram.

Wilma Tupeli